> agenda

Agenda

 
6 oktober 2019, 15:30 uur

Optreden van Sina Keuning in Damwoude

Doopsgezinde kerk, Doniawei 34, Damwoude

De DG Damwoude start het seizoen met een bijzonder optreden. Sina Keuning verzorgt met gitaar, stem en percussie het muzikale gedeelte en dichter Eeltsje Hettinga zal gedichten ten gehore brengen.

Eeltje is een Nederlandse dichter, schrijver en vertaler, die vooral in het Fries publiceert. Hij heeft verscheidene dichtbundels gepubliceerd en voor vier van zijn gedichten heeft hij de Rely Jorrismaprijs gekregen. Eeltsje is een jongere broer van de bekende Friese dichter Tjêbbe Hettinga (1949-2013).

Sina Keuning heeft jarnelang in allerlei formaties in Groningen gezongen. Zij nam met haar eigen kwintet de cd 'Grien' op. In 2011 werd Multiple Noise opgericht. Samen met klarinist Henk Jansen en cellist Albert Smit trad zij onder meer in Tresoar, Noorderlicht en bij diverse openingen en exposities op. Sina woont in Leeuwarden en leidt een inloopkoor. De muziek die zij op 6 oktober zal brengen kun je omschrijven als zonnig en jazzy met een latin inslag. Met Engels-, Spaans- en Franstalige teksten. Maar ook Friese teksten komen aan bod. Het belooft een boeiend en gevarieerd programma te worden. Het optreden begint om 15.30 uur. 

 


Terug