> agenda

Agenda

 
29 september 2019, 15:30 uur

Fries Leerhuis Olterterperkring van start

De Buorskip, Vlaslaan 26, Beetsterzwaag

Op zondagmiddag 29 september opent Fries Leerhuis Olterterperkring het nieuwe cursusseizoen met de theatervoorstelling 'Goh', door Roeland Busschers, Dick van Veen en de klezmergroep 'Mesjogge'.

Twee rebbes nemen ons mee in de bijzondere wereld van de Tora. Een vrolijke, speelse voorstelling van vijf kwartier, waarin ons een spiegel wordt voorgehouden over gastvrijheid, meningsverschillen, vriendschap, interpretatie, verbondenheid. Kortom, de hele wereld!

De voorstelling is bestemd voor alle deelnemers aan Fries Leerhuis Olterterperkring. Voor hen is de entree gratis. Voor belangstellenden (losse bezoekers) is de entree € 12,50 (incl. consumpties). De middag wordt afgesloten met een hapje en drankje.

Voor het cursusprogramma 2019-2020, zie www.olterterperkring.nl

Wie zijn wij?

Fries Leerhuis Olterterperkring is een leerhuis waarin actueel theologische, politieke en culturele vragen in het licht van bijbels denken worden geplaatst. Met Jan Roest in 1963 te Olterterp begonnen als een ontmoetingsplaats van een kleine groep belangstellenden, en sindsdien uitgegroeid tot een leerhuis met een aanbod aan cursussen waar jaarlijks rond de 300 belangstellenden aan deelnemen.

We zien het leerhuis, om met de theoloog Bert ter Schegget (1927-2001) te spreken, als een leerschool voor het geweten. Na de verschrikkingen van de Shoah tijdens de Tweede Wereldoorlog, is er een toenemende aandacht ontstaan voor de joodse oorsprong van het christendom en de relatie tussen Tenach en Evangelie.

In die ontwikkeling wil Fries Leerhuis Olterterperkring een broedplaats zijn van ‘lernen’. In het jaarlijkse cursusaanbod onderscheiden we verschillende invalshoeken:

    algemeen theologische thematiek

    bijbels-theologische thematiek

    bespreking van een boek uit de joodse literatuur

    het gedachtegoed van een theoloog of filosoof

    joodse uitleg van het Oude Testament

    synagogepad

In de cursussen mogen deelnemers al ‘lernend’ hun eigen ontdekkingstocht gaan, waarbij Fries Leerhuis Olterterperkring in het aanbod van programma’s een oriënterend kompas wil zijn.

lernen leerhuis Olterterperkring


Terug