> nieuws

Nieuws

 
2 september 2019

29 september: Kerkproeverij

Enkele jaren geleden terug namen de NCRV/KRO/EO het initiatief om een Kerkproeverij te beginnen. Die proeverij is komen overwaaien uit Engeland en streek neer in de eigen gemeente. Er werken vele mensen achter de schermen om een succes te maken van deze Kerkproeverij.

De bedoeling is dat vrienden, buren of kennissen en familie eens gaan 'proeven' aan de smaak van de gemeente, de plaats waar zusters en broeders bijeen komen om samen te leren, vieren, dienen en te getuigen van wat hun innerlijk bezielt. Zoals dat gaat in een wijnproeverij: je ervaart de smaak van de vrucht.

Hieronder vindt u vijf tips om iemand uit te nodigen. Leest u dat maar eens door, en hopelijk nemen we allemaal iemand mee naar de dienst.

5 tips
De praktijk leert dat het spannend is om iemand uit te nodigen een keer mee te gaan naar de kerkdienst.

1. Denk goed na over wie je uitnodigt. Mensen uitnodigen met wie je weinig relatie hebt, werkt meestal niet. Het gaat om buren, kennissen of vrienden die niet (meer) naar de kerk gaan maar met wie je een relatie hebt, die jou vertrouwen.

2. Houd de uitnodiging luchtig, vrijblijvend: 'Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten, voor vrienden en kennissen die wel eens mee willen'.

3. Nodig mensen persoonlijk uit, niet via een briefje door de brievenbus.

4. Je kunt verwijzen naar de landelijke campagne. 'Je hebt misschien gehoord van de kerkproeverij?' Mijn kerk doet er ook aan mee. Ik zou het leuk vinden als je met me mee zou gaan...'

5. 'Succes' is niet als mensen 'ja' zeggen. 'Nee' is ook een antwoord. 

Dit artikel verscheen in het gemeenteblad 'de Band', uitgebracht door de Doopsgezinde Gemeenten Heerenveen en Tjalleberd. 

 


Terug