> agenda

Agenda

 
25 september 2019, 10:00 uur

Wandelen in Appelscha

Parkeerplaats bij de Sanatoriumweg te Appelscha

De eerste wandeling van het komende seizoen, georganiseerd vanuit de VDG Heerenveen en Tjalleberd, is in Appelscha. Deze nazomer-herfstwandeling vindt plaats op woensdagmorgen en duurt ongeveer anderhalf uur. 

De wandeling begint om 10.00 uur en voert de deelnemers door de fraaie bossen van het Drents-Friese Wold. De start is vanaf de parkeerplaats bij de Sanatoriumweg. De route is zeer gevarieerd en leidt de wandelaars langs prachtige plekken zoals de Kleine Kale Duinen, een zandverstuiving midden in de naaldbossen. Na afloop van de wandeling kan er worden aangestoken in een nog nader te bepalen horecagelegenheid (dit voor eigen rekening).

Het parkeerterrein is als volgt te bereiken: komende vanaf Oosterwolde over de N381 de afslag nemen naar Appelscha. Dan verder over de Wester Es die na enkele minuten uitkomt op een rotonde. Op deze rotonde direct rechtsaf slaan (de eerste afslag). Vervolgens na zo'n honderd meter de Sanatoriumweg oversteken en de auto parkeren op het aldaar gelegen ruime parkeerterrein (aan de rechterkant).

Het is de bedoeling dat we met meerdere auto's om 9.15 uur vertrekken vanaf de doopsgezinde kerk aan de Kerkstraat in Heerenveen. Mensen kunnen met elkaar meerijden. De indeling wordt ter plekke gemaakt. Degenen die mee willen doen aan de wandeling en niet uit Heerenveen komen, kunnen uiteraard desgewenst zelf naar Appelscha rijden. Opgave voor de wandeling bij J. Koers. 

Foto gemaakt door Eddy van den End 

wandeling


Terug