> agenda

Agenda

 
7 maart 2020, 11:00 uur

Tienerconferentie 'Op de vlucht'

Dopersduin, Oorsprongweg 3, Schoorl

‘Op de vlucht’, wat is dat eigenlijk? Iedereen heeft hier wel een beeld bij. Verdrietige beelden van kinderen die verdronken zijn, overvolle kampen en eindeloze stromen mensen die op weg zijn. Beelden van ruzies tussen politici en burgers die wel of niet een asielzoekerscentrum willen in hun land, stad of dorp. Beelden van vroeger toen Nederland werd bezet en er niet genoeg eten was. Heel veel beelden... Daarover gaat het tijdens de tienerconferentie op Dopersduin in Schoorl.

Wat gaan we doen?

Op zaterdagmiddag beginnen we met een verhaal van een meisje dat zelf moest vluchten toen ze zo oud was als jij. Hoe was dat voor haar? En hoe is het om nu hier te zijn? Hoe zag haar leven er eigenlijk uit toen alles nog goed was? Deze vragen kun je haar allemaal stellen, en misschien heeft ze ook wel een paar vragen aan jou.

En wat is er allemaal anders als je opnieuw moet beginnen? Bijvoorbeeld het eten, de taal, alle regels en gebruiken, muziek...

In verschillende workshops gaan we ons eigen avondeten koken, muziek en theater maken, ‘relaxen’ op een yogamatje en misschien wel een mondje Arabisch praten. Jala Jala. Heel veel input dus. Ook bekijken we wat jij al weet over vluchtelingen. Dat gaan we testen met een pubquiz als onderdeel van het avondprogramma. Met al deze kennis en ervaringen gaan we zondag aan de slag. Wat kunnen we zelf doen?!

Wie, waar en wanneer?
- Jongeren uit de 1e t/m 4e klas middelbare school zijn welkom
- Het weekend vindt plaats op Dopersduin in Schoorl
- Het weekend start op zaterdag 7 maart 2020 om 11.00 uur. Het weekend is afgelopen op zondag 8 maart om 13.00 uur.

Opgave en kosten
- Opgave via het opgaveformulier
- Het weekend kost € 25,- p.p. De kosten mogen natuurlijk nooit een probleem zijn. Is dat wel het geval? Laat het dan even weten aan Joke van der Heide: joke.vanderheide@ads.nl

tienerconferentie vluchtelingen


Terug