> agenda

Agenda

 
31 augustus 2019, 20:00 uur

Expositie 'Kijken met je voeten' in Haarlem

Doopsgezinde kerk, Frankestraat 24, Haarlem

Expositie Kijken met je voeten

Tijdens de afgelopen Pinksterdagen liepen tachtig pelgrims van Haarlem via Leiden naar Den Haag. Fotograaf Roswitha de Boer maakte een beeldimpressie van deze reis en portretteerde de pelgrims in de verschillende landschappen. 

De opening van de expositie in fotogalerie De Gang zal plaatsvinden in de kerkzaal van de doopsgezinde kerk. Daarbij zal Roswitha de Boer geïnterviewd worden. Verder geeft Enrieke Damen haar reflectie op de ervaringen tijdens het wandelen. Enrieke was deelnemer aan de Pinkster-pelgrimsreis en is promovenda bij de Protestantse Theologische Universiteit Groningen. 

Fotogalerie De Gang
Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente te Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk.

Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Dus combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie!

​Openingstijden: maandag 12.00 - 17.30 uur; dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.30 uur, zaterdag 10.00 - 17.00, zondag 12.00 - 17.00 uur (ook toegankelijk via De Wereld van Jansje).

 


Terug