> nieuws

Nieuws

 
12 augustus 2019

Groene Kerkendag op 5 oktober

De Groene Kerkendag komt eraan. Op 5 oktober 2019 komen verschillende kerkgemeenschappen in beweging voor ons gemeenschappelijk huis: Gods schepping. Een dag voor iedereen die (met zijn of haar kerk) een volgende stap naar een duurzame levensstijl wil zetten. 

Er is een afwisselend programma. In het prachtige Dominicanenklooster te Zwolle staat vanaf 9.30 uur koffie en thee voor u klaar. Om 10 uur starten we met inspirerende speeches van o.a. Reinier van der Berg over klimaatverandering, en Trees van Montfoort legt uit wat de bijbel zegt over ecologische gerechtigheid. 

Het middagprogramma is een programma op maat. U kunt kiezen uit meer dan tien proeverijen die variëren van nieuwe scheppingsliederen, de nieuwe beurskoers, leven zonder afval en monumentale kerkplanden tot subsidies voor zonnepanelen. Op zoek naar steviger kost? In plaats van de proeverijen is er ook de mogelijkheid een college te volgen. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Onder het genot van een biologisch hapje of drankje kunt u napraten met medestanders over hoe de opgedane kennis omgezet kan worden naar een duurzame levensstijl. 

Inmiddels zijn de kaartjes uitverkocht. Op de Facebookpagina 'GroeneKerkenactie' staat wel een bericht (geplaatst op 5 augustus), met de mededeling: 'Heb je helaas geen kaartje, maar wil je deze dag toch volgen? Houd ons dan in de gaten, binnenkort vertellen we hoe dat kan...'

 

 

groene kerkendag


Terug