> agenda

Agenda

 
10 augustus 2019, 13:00 uur

'Open deur' en expositie in Giethoorn

Doopsgezind kerk, Binnenpad 50, Giethoorn

Evenals voorgaande jaren staat de deur van de doopsgezinde kerk in Giethoorn in de maanden juli en augustus weer open voor belangstellenden. Tussen 13 en 15 uur kan iedereen vrijblijvend binnenlopen. De één treft hier de rust, een ander geniet van de eenvoud, of bewondert het prachtige orgel en de kansel. Zo men wil kan er een kaarsje worden aangestoken. Ook dit jaar is de kerk aangekleed met een aantal schilderijen. Vrijwilligers zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en gaan een gezellig gesprekje niet uit de weg. 

Expositie
Dit jaar exposeert de Gieterse Son Hekelaar. Als een rode draad is schilderen verweven met haar leven. Ging het vroeger vooral om tekenen, later is ze overgestapt naar olieverf-schilderen.
Olieverf, omdat je met diverse kleuren en technieken tot een uniek resultaat kunt komen.

Ze schildert veelal op MDF (geperst hout) maar ook wel op glas. Portretschilderen doet ze ook, maar dan wil ze eerst zelf de foto maken, in verband met de belichting. En mocht er een opdracht komen om een dier te schilderen, dan zal ze ook dat met liefde doen. Schilderen in de natuur, zomaar ergens gaan zitten, zie je haar niet doen. Wel worden een paar schetsen gemaakt, of foto’s, die ze dan thuis verder afwerkt. 

Son heeft een grafische achtergrond, maar het is haar niet gelukt om op een kunstacademie verder te leren. Dankzij de huidige leuke workshops en internet-informatie is ze zover gekomen dat ze haar creativiteit kan laten zien. 'Schilderen geeft rust en creatieve ruimte. Iets nieuws bedenken en zo realistisch mogelijk schilderen, dat wil ik', zegt Son. 'Het is iedereen aan te bevelen om iets creatiefs te gaan doen. Het maakt niet uit wat, of hoe goed iemand is. Het gaat erom dat je gedachten tot rust komen en je minder gespannen bent.'  


Terug