> nieuws

Nieuws

 
5 augustus 2019

Kennismakingsreis naar Lesbos 6-13 september 2019

Meer dan 60 goede-doelen-organisaties zijn actief op Lesbos, waarvan het leeuwendeel zich toelegt op humanitaire hulp. Zoals de aankomst en ontvangst, het verdelen van voedsel en basisbenodigdheden en het bieden van onderwijs. CPT onderscheidt zich door de focus op mensenrechten. Zij is spreekbuis voor de velen die eindeloos wachten om asiel te kunnen aanvragen, rapporteert schendingen van mensenrechten en bouwt aan een netwerk van geweldloos verzet samen met haar partners.

Samen met DMFK (Deutsches Mennonitisches Friedenskomitee) maakt CPT deze reis mogelijk, zodat Europese burgers de omstandigheden en ingewikkelde situatie die deze Europese crisis vormt zelf kunnen ervaren. Op het programma staan onder andere:

  1. Kennismaking met vluchtelingen, lokale bevolking en activisten rond Mytilene
  2. Bezoek aan hotspot Moria
  3. Bezoek aan lokaal humaan vluchtelingenkamp Pikpa
  4. Projecten voor migranten die vastzitten op Lesbos
  5. Ontmoeting met het CPT team dat inzicht geeft in haar dagelijks werk
  6. Een introductie met ‘Undoing Oppressions’: de wijze waarop CPT tegenkracht biedt aan rascime, homofobie, seksisme en vele andere vormen van onderdrukking.

Opgave en kosten
Opgave en verdere informatie over deze kennismakingsreis is verkrijgbaar via de reisleider, dr. James Jakob Fehr. Hij verstaat en spreekt een beetje Nederlands, maar Engels of Duits hebben sterk de voorkeur. Tel: +49 179 5500 373 | e-mail: fehr@dmfk.de

De kosten voor deelname bedragen € 500,- per persoon, inclusief maaltijden en overnachtingen (op eenpersoons kamers). De reiskosten naar Lesbos zijn niet inbegrepen. Deelnemers moeten zelf hun vlucht of vaart naar Mytilene organiseren en worden op 6 september aan het begin van de middag verwacht op het vliegveld of in de haven, vanwaar zij reizen naar Hotel Votsala.

Download de uitnodiging hier.

Christian Peacemaker Teams Lesbos


Terug