> nieuws

Nieuws

 
8 juli 2019

Cursussen 2019-2020 bekend

De cursussen zijn voor leden, vrienden en belangstellenden in en rond de doopsgezinde gemeenten. De volgende twee cursussen worden gegeven:

Het Vrijzinnig Leerhuis

Als oppervlakkigheid, opgeblazen actualiteiten, gemakkelijke kritiek en ondoordachte overtuigingen niet op prijs gesteld worden, dan zult u zich thuisvoelen bij het Vrijzinnig Leerhuis op Mennorode in Elspeet. Grote thema’s worden hier op een nieuwe manier - intellectueel, open en vrij van vooroordelen - benaderd.

Het Vrijzinnig Leerhuis richt zich met vier themaweekenden op vrijzinnig georiënteerden die hun visie op cultuur, politiek en maatschappij met een open geloofsattitude willen verdiepen en met anderen willen delen. Intellectuele nieuwsgierigheid en onderlinge betrokkenheid zijn hierbij sleutelbegrippen. Elk thema wordt vanuit verschillende disciplines - zoals sociologie, psychologie en filosofie - benaderd. Hierbij komen ook film, literatuur, muziek en beeldende kunst aan de orde. Elke bijeenkomst wordt besloten met een eenvoudige viering die in het teken van het thema staat. Dit seizoen worden de thema’s Hart, hoofd en handen, Dilemma’s, Hulp, en Rijkdom en armoede uitgediept.

Klik hier voor meer informatie.

 

 


Terug