> agenda

Agenda

 
30 juni 2019, 12:00 uur

(Op)leidingsdag Jongerenwerkers

Singelkerk, singel 452, Amsterdam

Ben jij leiding van kinderactiviteiten of een jongerengroepje en kun je wel wat hulp of inspiratie gebruiken? Geef je op voor de (Op)Leidingdag. Wissel ideeën uit met andere leiding en volg workshops over groepsdynamiek, EHBO, activiteitenorganisatie en andere leidingzaken.

Hoe maak je een leuk programma met een serieuze boodschap? Hoe om te gaan met ADHD of autisme? Het wordt allemaal besproken op de (op)leidingdag. De ADS biedt met deze dag verdieping en scholing aan aan de vele vrijwilligers die zich gemeentelijk, regionaal, landelijk of via de AKC bezighouden met kinder- en jongerenactiviteiten.

Programma:
We starten met een gezamenlijke lunch en kennismaking, waarna we meteen de handen uit de mouwen steken bij de cursus EHBO. Bij de EHBO-cursus wordt uitgelegd hoe je de situatie moet inschatten, maar we gaan nog een stapje verder. We leren je in praktijk hoe je verstikking moet verhelpen, een heftige bloeding moet verbinden en hoe je moet reanimeren. Na de EHBO-cursus krijgen we les over kinderen en ouders. Hoe ga je om met de kinderen die 'een rugzakje' hebben? Denk daarbij aan ADHD, autisme of andere zaken die invloed kunnen hebben op het gedrag van een kind. We bespreken ook waar je rekening mee kunt houden in de groepsdynamiek. Hoe ga je om met regels en orde, met leeftijdsverschillen in de groep en verschillende interesses? Tot slot helpen we je op weg bij het maken van inhoudelijke programma's, zoals dagopeningen, avondsluitingen en de kindernevendienst. Hoe vind je de juiste balans tussen leuk en serieus? We praten na afloop nog even na bij een borrel.

Praktische informatie
Datum: 30 juni 2019
Tijd: 12.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: De Singelkerk in Amsterdam
Kosten: Deze dag wordt u gratis aangeboden door de ADS

Ben je geïnteresseerd?
Geef je dan op door een mail te sturen aan onze landelijke jeugdwerk coördinator Joke van der Heide: joke.vanderheide@ads.nl


Terug