> agenda

Agenda

 
17 juli 2019, 09:30 uur

Uitnodiging Opening Galerie 'De Vermaning'

Galerie De Vermaning, Onnastraat 10, Steenwijk

De Doopsgezinde Gemeente Steenwijk nodigt u uit voor de officiële opening van Galerie 'De Vermaning'.

Tentoongesteld worden dit jaar kunstwerken van medelanders uit het AZC te Luttelgeest. Tijdens de opening geven deelnemende kunstenaars uitleg bij hun werk en is er muziek van 'De Vrolijkheid'. 

Kunstexpositie 'Herkunst'

In maart zagen we dat er in Emmeloord in het Cultuurbedrijf Noordoostpolder een expositie was met de naam 'Herkunst'. Exposant was Stichting de Vrolijkheid, die kunstzinnige en creatieve activiteiten organiseert voor, door en met kinderen, jongeren en hun ouders in asielzoekerscentra door heel Nederland. Zij voeren projecten uit in diverse kunstdisciplines. 

Onder professionele en gedreven leiding van Lucine Ellarian van Stichting de Vrolijkheid hebben ca 16 jongeren van 14 tot 20 jaar van het AZC in Luttelgeest acht weken lang intensief gewerkt aan een persoonlijk kunstwerk van afvalmateriaal. 

De jongeren deden dat met veel plezier. Maar ook werden zij zich bewust van onze afvalberg en hoe daarmee omgegaan wordt.

Openstelling
De Galerie is geopend van 9.30 tot 16.30 uur op de volgende woensdagen:

in juli 17, 24, 31
in augustus: 7 en 14

Op de woensdagen is ook het Mennocafé open. U kunt genieten van een kopje koffie of thee. Geurende de openstelling wordt afwisselend het orgel bespeeld door Albert de Vries, of andere muziek ten gehore gebracht door medelanders. Tevens wordt er een verloting gehouden voor een project van Stichting de Vrolijkheid. 

Buiten op het plein kunt u kijken naar het vervaardigen van glas-in-lood, het op ambachtelijke wijze draaien van houten voorwerpen en het verwerken van wol tot draad.

 

galerie Steenwijk


Terug