> agenda

Agenda

 
1 juni 2019, 10:00 uur

Zeg het eens lief...

Doopsgezinde kerk, Den Ilp 3, Den Ilp

Boos? Onbegrepen? Geïrriteerd? Zeg ‘t ‘s lief...

Stel je voor: het is tien uur 's avonds en de buurman begint in de betonmuur te boren. Je kinderen liggen net rustig in bed en jij wilt je nog even ontspannen voor je gaat slapen. Natuurlijk wil je dat de buurman stopt met dat lawaai. Hoe kun je hem dat het beste vertellen?

Als er verschillende belangen in het geding zijn (zoals bij de boorklus) kan het moeilijk zijn om je boodschap over te brengen. Hoe kun je dan toch iets bij die ander bereiken (bv. boren op een ander tijdstip) zonder dat je zelf geïrriteerd raakt en zonder de ander te irriteren?

Hoe kunnen wij conflicten voorkomen? Hoe kunnen we op ons werk, in ons privéleven, of bijvoorbeeld als opvoeders, zó communiceren dat we nader tot elkaar komen, elkaar beter verstaan?

In de workshop Zeg ‘t ‘s Lief gaat het om geweldloos communiceren. U krijgt van twee ervaren trainers, Rita Romeijn en Marijke Laan, handvatten aangereikt om op een vriendelijke doch effectieve manier met anderen in gesprek te gaan. De methode van Geweldloze Communicatie werd mede ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Deze wordt toegepast in allerlei vormen van bemiddeling, en ook in het dagelijks leven tussen mensen. Dat maakt deze methode zo aantrekkelijk: ieder kan het oefenen en toepassen in de eigen omgeving.

De Doopsgezinde Gemeente Den Ilp-Landsmeer biedt u van harte deze waardevolle workshop aan.

Datum: zaterdag 1 juni 2019
Tijd: 10:00 uur inloop met koffie/thee. Van 10:15 tot 12:15 uur de workshop.
Opgave vooraf niet nodig.

Na afloop van de workshop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, richtlijn € 5,- p.p.

Informatie: Truus de Boer, 06 1289 7184.


Terug