> agenda

Agenda

 
26 mei 2019, 10:00 uur

The Saint Georges Singers in Groningen

Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Op 26 mei zal een bijzondere dienst gehouden worden door ds. R. Yetsenga, met een muzikale omlijsting verzorgd door het koor ‘the Saint Georges Singers’.

Het koor, afkomstig uit het Britse Kent, is verbonden aan de St George’s RAF Chapel of Remembrance op de voormalige luchtmachtbasis Biggin Hill. Daar worden de gevallenen (ook Nederlanders) herdacht die in de tweede wereldoorlog hun leven gaven voor de Battle of Britain en de bevrijding van Europa.

De dirigente van het koor is Dr. Helen Isom. Ze is een specialist in het liturgische koraalrepertoire en maakte diverse muziekbewerkingen voor de Royal School of Church Music en Oxford University Press. Naast haar werk als muziekdocent en koordirigent is ze examinator voor de Guild of Church Musicians.

Paul Isom is professioneel organist en muzikaalbegeleider van kerkdiensten. Hij is de vaste begeleider voor de optredens van de St. Georges Singers. Daarnaast is hij orgeladviseur voor de Church of England in Zuid-Engeland, en heeft hij een bijzondere interesse voor de historische orgels in Noord-Nederland.

Het koor was eerder op tournee in Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië. Tijdens de tournee in Noord-Nederland wordt op twee andere locaties een bijzonder programma ten gehore gebracht:

Zaterdag 25 mei, om 17.00 uur:
Even Song in de Magnuskerk, Kerkbrink 1 te Anloo. Een gezongen vesperdienst volgens de traditionele Britse koortraditie o.l.v. da. H.E. de Boer. Deze dienst is gratis toegankelijk. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten van de dienst. Meer informatie is te verkrijgen via 06-13902512.

Zondag 26 mei, om 16.00 uur:
Concert in de Hippolytuskerk, Concordiaplein 1 te Middelstum. Tijdens dit concert wordt een programma gebracht uit het English Cathedral Choral Repetoire. Entree €5,-. Informatie en reserveringen bij de Culturele Raad Middelstum, 0595-551973.

The Saint Georges Singers koor Groningen


Terug