> agenda

Agenda

 
19 mei 2019, 10:00 uur

Liedbundel en afscheidstoernee Hindrik van der Meer

Doopsgezinde kerk, Kerkstraat 36, Heerenveen

Medio september 2018 is muzikant en dirigent Hindrik van der Meer aan zijn afscheidstoernee begonnen. Hij bezoekt maar liefst 42 kerken, om nog een keer lucht te blazen in het fluitje dat hij als dirigent altijd meeneemt. Op 19 mei is Heerenveen aan de beurt.

Van der Meer richtte Het Kwartettekoar op, dat nu alweer twaalf jaar met hem onderweg is. Hij heeft de leeftijd van 80 jaar bereikt. In januari mocht hij een indrukwekkende liedbundel, Hertslach, ontvangen waarin liederen van Hindrik zelf staan en van andere componisten. Een vierkoppige redactie, bestaande uit Eppie Dam, Jan de Jong, Margryt Poortstra en Gerben van der Veen, maakte een selectie uit dertig jaar muzikaal repertoire. Het resultaat is een liedbundel van 272 bladzijden, waar Friese zangers van alle leeftijden nog jaren mee vooruit kunnen. Op 27 januari 2019 werd Hertslach gepresenteerd in de Anna-kerk van Winsum. Erin staan 170 ‘lieten om it út te sjongen’, zoals de ondertitel aangeeft. ‘Hier zit de jubel van het leven in, maar ook de motor om het vol te houden’, zo omschrijft Eppie Dam de liedbundel.

Op 19 mei zingt het koor liederen uit de bundel Hertslach in de Vermaning in Heerenveen. De dienst begint om 10.00 uur.
De afscheidstoernee loopt tot april 2020. Er worden nog 22 afscheidsdiensten gehouden in kerken in en rondom Friesland. Deze kunnen door iedereen bezocht worden. Het complete overzicht met data van de afscheidsdiensten is te vinden op de website van het Kwartettekoar.

Hindrik van der Meer afscheidstournee


Terug