> agenda

Agenda

 
5 mei 2019, 09:30 uur

Gemeente-ochtend en excursie in Damwoude

Doopsgezinde kerk, Doniawei 34, Damw‚ld

Op zondag 5 mei zal Jacob Bijlsma aan de hand van beeldmateriaal laten zien hoe mooi de schepping is, maar ook hoe de mens die stukmaakt. 
Op zaterdag 11 mei is er een vervolg op de thema-ochtend van 5 mei en wordt de gemeente uitgenodigd voor een bezoek bij Jacob Bijlsma.

Smeltende ijskappen, tekort aan drinkwater, veranderende biodiversiteit, uitsterving van planten en dieren. Allemaal gevolgen van klimaatverandering. Een onderwerp dat momenteel erg speelt. Klimaatverandering zorgt voor een politieke discussie, maar ook jongeren maken zich zorgen. Zij staken regelmatig om aandacht te vragen voor veranderingen van het klimaat.

Klimaatverandering is deels niet beïnvloedbaar, maar volgens diverse geleerden deels ook wél. De mens draagt er namelijk aan bij door o.a. bossen te kappen en de lucht te vervuilen door broeikasgassen. Wat zijn de effecten als er geen verandering komt? Wat kan de mens doen om die verandering te bewerkstelligen?

Op zondag 5 mei 2019 organiseren wij samen met Jacob Bijlsma een thema-ochtend. Het onderwerp van deze ochtend is de Schepping. Jacob zal aan de hand van onder meer beeldmateriaal laten zien hoe mooi de schepping is, maar ook hoe de mens die aan het stukmaken is. Een thema dat uitstekend aansluit bij de discussie rondom klimaatverandering.

Op zaterdag 11 mei is er een vervolg op de thema-ochtend van 5 mei en wordt de gemeente uitgenodigd voor een bezoek bij Jacob Bijlsma. Vanaf 9.30 uur is iedereen welkom en staat de koffie/thee klaar. Vervolgens neemt hij ons mee om te laten zien hoe uniek de planten- en dierenvegetatie is. Wie mee wil, kan zich opgeven bij de Kerkenraad

(Fotografie: KNNV) 


Terug
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl