> agenda

Agenda

 
7 april 2019, 10:00 uur

Kreuzweg een passie

Doopsgezinde kerk, Zaanweg 57, Wormerveer

Kreuzweg – een passie. Een beleving, met stilte en meditatie.

Zondagochtend 7 april zullen de Finse violiste Kirsti Apajalahti en pianist-componist Jan Marten de Vries het passiestuk Kreuzweg in de Wormerveerse Vermaning spelen. Kreuzweg is niet zozeer een concert of een voorstelling, maar eerder een beleving, met stilte en meditatie.

Het totaalproject bestaat uit nieuwe muziek en nieuw geschilderde kruis-wegstaties bij de traditionele kruisweg. Het zijn verbeeldingen van het lijdensverhaal uit de bijbel. De schilderijen zullen tijdens de muziek geprojecteerd worden.

De muziek is in 2018 geschreven door pianist-componist Jan Marten de Vries, o.m. cantor van de doopsgezinde gemeente Haarlem. De klanken zijn soms welluidend, soms schril en onheilspellend.
De schilderijen, uit 2019, zijn van kunstenaars Auke de Vries en Ruth Taylor. De door hen gebruikte combinatie van digitale technieken en acrylverf is nieuw.

In februari hebben de musici de cd Kreuzweg opgenomen. Deze cd zal na afloop verkrijgbaar zijn. Het stuk wordt dit jaar een aantal malen gespeeld. De reeks is begonnen in België, in de Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. In Wormerveer wordt Kreuzweg ingeleid door ds. Jaap Brüsewitz en de muzikanten. Na afloop is er gelegenheid tot napraten bij koffie en thee.

Duur: 1 uur 15 minuten. Toegang vrij. Wel graag gratis reserveren via https://www.wormerveersevermaning.nl/ want het aantal plaatsen is beperkt – max. 80. U kunt meerdere plaatsen op uw naam reserveren.


Terug