> agenda

Agenda

 
7 april 2019, 15:00 uur

't Lam Ontmoet: Jan Vayne

Doopsgezinde kerk 't Lam, Breestraat 2, Blokzijl

Pianist Jan Vayne heeft improvisatie tot een ware kunst verheven.
Hij kreeg op vierjarige leeftijd pianolessen en ontving vanaf zijn tiende al eerste prijzen op concoursen en gaf concerten.
Wars van tradities en met een groot gevoel voor vrijheid doorbrak hij op enig moment de scheiding tussen pop en klassiek.
Zijn piano-improvisaties van popmuziek van onder meer Queen bezorgden hem landelijke bekendheid.
Hij heeft ook met de Nederlandse producer en dj Armin van Buuren samengewerkt, o.a. in het album Classical Trancelations (een mengeling van trance en klassieke muziek) en met hem het nummer Serenity gemaakt.
Jan Vayne doet daarnaast niets liever dan improviseren op het podium, speelt met plezier in kleine (kerk) zalen en houdt van interactie met het publiek.

In t Lam zal Jan Vayne het publiek uiteraard laten genieten van zijn prachtige pianospel. Maar hij zal, op verzoek van het publiek, ook improvisaties uitvoeren. ‘Veel mensen begrijpen dat niet en denken dat ik het toch heb voorbereid, maar ik vraag regelmatig op welke toonhoogte ik moet beginnen, welke stijl ik moet spelen en dankzij die interactie met het publiek wordt het een levendig geheel.’ Dat levert beslist een bijzonder concert op!

Er zijn al veel reserveringen voor t Lam ontmoet Jan Vayne binnen gekomen.
Het kerkje zit op dit moment voor driekwart vol.
Ik raad u aan snel te reserveren wanneer u zeker wilt zijn van een kaartje.
Of op korte termijn bij één van de voor verkoop adressen langs te gaan en een kaartje te kopen. Voor zover zij niet zijn uitverkocht.

Voorverkoop: Coop Blokzijl Veenstra, Boffersweidje 35 Blokzijl en Steenwijk’s Boekhuys op de Markt in Steenwijk
€ 5,-
Reserveren: karin@karinklomp.nl
Ook kaartverkoop in t Lam (tenzij uitverkocht).

 


Terug