Agenda

 
 
25 maart 2019, 20:15 uur

Dopers Gesprek met Annemiek Gringold

Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

In het voorjaar van 2019 is de Amsterdamse Singelkerk weer het toneel van een serie persoonlijke ontmoetingen. In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in gesprek met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving: Het Dopers Gesprek.

Op maandag 25 maart spreekt Annemiek Gringold, Conservator van de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum i.o., over de keuzes die zij maakt bij het samenstellen van de tentoonstellingen op beide locaties en over de dilemma’s en gevoeligheden waar zij mee te maken heeft. Hoe kan er recht worden gedaan aan degenen die hebben geleden onder de holocaust, en tegelijkertijd worden stilgestaan bij slachtoffers van vervolging in deze tijd?

Schuif aan, luister en ga – desgewenst – mee in gesprek. Aanmelden is gratis maar niet vrijblijvend, er zijn niet meer dan dertig plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen wij op je komst! Mail voor meer informatie en/of aanmelding naar secretaris@vdga.nl. De avond duurt tot ca. 22.15 uur.

Bent je verhinderd, geef dit dan eveneens door via een mail naar secretaris@vdga.nl of bel naar: 020 624 6573.

Nog in het verschiet
Op 15 april is PvdA-Kamerlid en oud-minister Lilianne Ploumen te gast, en op 20 mei is de beurt aan organisatiepsycholoog Aukje Nauta. Zij hield onlangs haar inaugurele rede aan de Universiteit van Leiden. Voor deze gesprekken kunt u zich op een later tijdstip aanmelden.


Terug