> nieuws

Nieuws

 
14 maart 2019

Gezamenlijke dienst zusterkringen in Damw‚ld

Op zondagmorgen 24 februari 2019 hebben de doopsgezinde zusterkringen van de vijf gemeenten Feanwâlden, Buitenpost, de Westereen, Dokkum en Damwâld onder leiding van pastor Ietsje de Boer gezamenlijk de dienst in Damwâld verzorgd.

Na het aansteken van de kaars en het zingen van ‘Dank U voor deze nieuwe morgen’ las zuster Stien uit het boek Genesis. Zuster Jeltje vertelde daarna een verhaal over de regenboog. Het was een prachtig verhaal over dit natuurverschijnsel dat met al haar kleuren vaak zo plotseling opkomt, maar ook zo plotseling weer verdwijnt. Een natuurverschijnsel dat als een soort verbindingsboog aan twee kanten de aarde verbindt. Wáár ook op de wereld, iedere keer ben ik keer weer verwonderd over het prachtige kleurenpalet van de regenboog. Die is en blijft wonder voor ons mensen, waarin steeds weer iets moois te zien is. Volgens mij gaat er iets groots achter schuil wat wij mensen niet kennen, en dat spreekt mij iedere keer opnieuw weer aan. Het is net als met de mensen op deze aarde, die ook allen verschillend van kleur zijn en ieder hun eigen waarde en inhoud hebben.

De dienst was daarom een les voor ons allen: leef in vrede en blijf de fleurige verschillen in kleur herkennen. Als je dat bij tijd en wijle vergeten bent, dan is de regenboog er om jou weer aan al die kleuren en verschillen van mensen te herinneren. Voor ons betekent dat: heb liefde voor elkaar en neem de mensen ieder voor zich zoals ze zijn. Dan houd je vrede op aarde!
Nirmala de Boer-Biharie


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2020 Doopsgezind.nl