Agenda

 
 
4 maart 2019, 12:00 uur

De zege in zicht in De Gang

De Gang, Grote Houtstraat 43, Haarlem

In Haarlem is van 4 maart t/m 29 mei de expositie 'De zege in zicht' te zien.

Nederland in kampioenschappen: van sjoelen tot wok-sleeën en van komkommers sorteren tot dog-dance. Gerrit de Heus reed een jaar lang door het land en bracht niet-alledaagse Nederlandse kampioenschappen in beeld. Zijn foto’s geven een beeld van de passie van de deelnemers: de sporter, hobbyist of vakman die er alles voor over heeft om mee te mogen doen. Waar voor de één meedoen al geweldig is, wil de ander gewoon de beste zijn en kampioen worden. De fotoserie is ook een ode aan de organisatoren, de scheidsrechters, de juryleden, aan de enthousiaste en gedreven vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken. Al met al een ontroerend kijkje in een voor velen onbekend stukje Nederland.

Fotogalerie De Gang
De Gang kenmerkt zich door foto-exposities rondom maatschappelijke thema’s. Fotografen, die in het verleden bij De Gang geëxposeerd hebben, zijn onder andere: Viviane Sassen, Stefan Vanfleteren, Marieke van der Velden, Jan van Breda, Carolien Sikkenk, Raymond Rutting, Sacha de Boer, Arie van 't Riet, Lukas Göbel en Theo Captein.

Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente te Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk.
Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Dus, combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie!

Openingstijden: maandag 12.00 - 17.30 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.30 uur (ook toegankelijk via De Wereld van Jansje).

De Wereld van Jansje
Naast Fotogalerie De Gang hebben Doopsgezind Haarlem en De Hartekamp Groep midden in de samenleving met De Wereld van Jansje (een cadeauwinkel en lunchgelegenheid) een moderne en kansrijke werkplek gecreëerd voor mensen met een beperking.


Terug