Nieuws

 
 
25 februari 2019

Postzegels inzamelen voor de Doopsgezinde Zending

In dit digitale tijdsperk versturen we steeds minder brieven en kaarten per post met als gevolg dat postzegels steeds meer waarde krijgen. Talloze verzamelaars stropen beurzen en websites af, op zoek naar bijzondere exemplaren. De Doopsgezinde Zending zamelt al vele jaren postzegels voor haar projecten in.

Waar kunt u uw postzegels inleveren?
U kunt uw postzegels inleveren bij uw plaatselijke gemeente, die ervoor zal zorgen dat ze bij het centrale inleverpunt worden ingeleverd. Wat gebeurt er met de postzegels? De postzegels worden verhandeld via een aantal verkoopadressen in Nederland en verkocht op veilingen en beurzen.

Wat gebeurt er met de opbrengst van de postzegels?
De opbrengst van verkoop van postzegels komt ten goede aan de projecten van de Doopsgezinde Zending in binnen- en buitenland. Meer informatie over onze projecten kunt u vinden op de website van de Doopsgezinde Zending: www.doopsgezindezending.nl

Hoe kunt u de kaarten en postzegels het best inleveren?

- Postzegels op enveloppen ruim afknippen (minimaal 1 cm rondom de postzegel).

- Postzegels op de kaarten laten zitten (niet afweken s.v.p.); een kaart met zegel en stempel is vaak meer waard dan de losse zegel.

U kunt de zegels rechtstreeks inleveren bij br. Van Lijnen Noomen (adresgegevens te vinden in het Jaarboekje bij de gemeente Enkhuizen). Neemt u eerste even contact met hem op voor het maken van een afspraak? Dank!


Terug