> agenda

Agenda

 
9 maart 2019, 11:00 uur

Kinderconferentie | Body Percussion met Sherwin

Schoorl, Dopersduin

De tweede editie van de kinderconferentie zit eraan te komen. Op 9 en 10 maart wordt het thema ‘Rechten van het kind’ behandeld met de deelnemers. De komende weken lichten we alvast een klein tipje van de sluier op door de workshops bekend te maken. Deze week stelt Sherwin Kirindongo zich voor, hij gaat muziek maken met de deelnemers.

Hoi Sherwin, wie ben je?

Ik ben Sherwin Kirindongo en ik ben muzikant. Naast mijn werk als slagwerker ben ik ook werkzaam voor Musicians without borders. Ik zet me in om met muziek mensen bij elkaar te brengen die in probleemgebieden leven. Ik ben bijvoorbeeld in Bosnië geweest, Rwanda, Noord-Ierland en El Salvador. Via Musicians without borders heb ik heel veel te maken gehad met kinderen die niet in vrijheid en blijheid kunnen leven en daardoor niet kunnen doen en laten wat ze willen. Ik probeer mensen met de taal van muziek weer te verbinden.

Wat voor workshop ga je geven?

In mijn workshop gaan we muziek maken met ons eigen lichaam, dat heet Body Percussion. Door met ons handen te klappen, met ons voeten te stampen en in onze vingers te knippen maken we ritmes met ons eigen lichaam. We maken vraag- en antwoordritmes en we zetten samen ritmes neer. Zo maken we samen muziek.

Bij welk ‘recht van het kind’ past jouw workshop?

Dat het een kind vrij staat om te doen en laten wat zij willen, zodat ze vrijuit plezier met elkaar kunnen maken. Je ziet dat het recht om plezier te maken vaak aan het begin staat van veel andere rechten. Kinderen en volwassenen die plezier maken met elkaar, zien daardoor de verschillen niet meer waar oorlog door ontstaat. Wie kan samenwerken tijdens het muziek maken, kan daardoor vaak ook makkelijker samenwerken op andere vlakken. Plezier kunnen maken met elkaar is dus heel belangrijk.

De kinderconferentie vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 maart, op Dopersduin (Schoorl). De conferentie is bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool (ongeveer 8 t/m 12 jaar). Klik hier om je aan te melden voor de kinderconferentie.


Terug