> agenda

Agenda

 
9 maart 2019, 11:00 uur

Kinderconferentie | Huizen bouwen met Radboud

Dopersduin, Schoorl

De tweede editie van de kinderconferentie zit eraan te komen. Op 9 en 10 maart wordt het thema ‘Rechten van het kind’ behandeld met de deelnemers. De komende weken lichten we alvast een klein tipje van de sluier op door de workshops bekend te maken. Deze week stelt Radboud Plaizier zich voor, hij gaat een huis bouwen met de deelnemers.

Hoi Radboud, wie ben je?

Ik ben Radboud Plaizier en ik ben een Doopsgezinde timmerman. Als timmerman help ik mensen om hun huis te bouwen. Met mijn eigen bouwbedrijf help ik ook vaak Doopsgezinde gemeentes. Daarnaast vind ik het altijd leuk om iets voor onze gemeenschap te doen. Ik vind Dopersduin geweldig en ik vind kinderen leuk, dus daarom geef ik graag een workshop ‘huizen bouwen’ op de kinderconferentie.  

Wat voor workshop ga je geven?

We gaan met z’n allen een echt huis bouwen van hout. Dat huis ligt in stukken door elkaar, het is als het ware een hele grote puzzel. Door samen te werken komen de deelnemers erachter hoe het huis in elkaar gezet moet worden. Samen tillen ze de onderdelen. Ze moeten zelf schroeven, passen en meten. Het huis kan maar op één manier in elkaar worden gezet. Als het huis af is, is het groot genoeg om erin te kunnen spelen.

Bij welk ‘recht van het kind’ past jouw workshop?

Mijn workshop past bij het recht op een dak boven je hoofd, een plaats om veilig te wonen. Hier in Nederland hebben de meeste kinderen een goed huis, maar er zijn heel veel plaatsen in de wereld waar dat niet vanzelfsprekend is. Veel mensen moeten hun eigen huis bouwen. Ze gebruiken daarbij alles wat er maar voor handen is om een dak boven hun hoofd te maken. Bij mijn workshop ervaren de deelnemers een klein beetje wat er allemaal bij komt kijken wanneer je zelf een huis moet bouwen.

De kinderconferentie vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 maart, op Dopersduin (Schoorl). De conferentie is bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool (ongeveer 8 t/m 12 jaar). Klik hier om je aan te melden voor de kinderconferentie.


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl