> nieuws

Nieuws

 
25 januari 2019

Dieuwertje Blok op Kinderconferentie WereldWerk

De Kinderconferentie van Doopsgezind WereldWerk, op 9 en 10 maart, wordt geopend door Dieuwertje Blok. Zij is bij kinderen (en volwassenen) met name bekend als de presentatrice van het Sinterklaasjournaal. Daarnaast zet Dieuwertje Blok zich op verschillende manieren in voor het verbeteren van de positie van kinderen, onder meer als ambassadeur van Simavi.

Op de tweedaagse conferentie in Schoorl gaan kinderen uit de bovenbouw van de basisschool (ongeveer 8 t/m 12 jaar) aan de slag met kinderrechten. Deze zijn vastgelegd in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Maar welke rechten zijn er en waarom zijn ze er eigenlijk? En worden die wel overal nageleefd? Wat betekenen die rechten als je in Nederland woont en wat is het verschil met kinderen in andere landen? Zit er een recht bij dat wel weg kan, of moet er juist eentje bij? Wat zijn de basisvoorwaarden voor kinderen om een fijn leven te hebben? En horen er bij die rechten ook plichten?

De conferentie opent met een gezamenlijk gedeelte, waarin de kinderrechten worden verkend en diverse kinderen hierover worden geïnterviewd. Later op de conferentie gaan de deelnemers het thema verder uitdiepen, onder meer in workshops en door het maken van een fotostrip. Dieuwertje Blok zal de opening presenteren, samen met Johan Tempelaar. Daarbij vertelt Dieuwertje Blok over haar inzet voor het project ‘Wandelen voor Water’ van Simavi, waar zij ambassadeur van is. Simavi zet zich wereldwijd in voor de beschikbaarheid van schoon en veilig drinkwater en sanitair.

Onlangs bezocht Dieuwertje Blok in het kader van haar ambassadeurschap Tanzania: ‘Wij vinden het in Nederland heel gewoon dat er water uit de kraan komt, dat je ook nog eens zo kunt drinken. In veel landen is dat niet zo, terwijl schoon water zó’n belangrijke basisvoorwaarde is voor een gezond leven. Veel kinderen in Tanzania moeten voordat school begint drie kwartier heen en drie kwartier terug lopen om schoon water te halen. En dan moet de dag nog beginnen. Dat is een thema waar ik regelmatig op basisscholen over in gesprek ga met kinderen. Deze Kinderconferentie vind ik een heel goed initiatief, waar ik dan ook graag mijn medewerking aan verleen.’

De
Kinderconferentie van Doopsgezind WereldWerk vindt plaats op 9 en 10 maart in Dopersduin (Schoorl) en staat open voor alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool (ongeveer 8 t/m 12 jaar). De eigen bijdrage per deelnemer is € 25,-. Meer informatie, programma en aanmelden: klik hier


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl