> agenda

Agenda

 
15 februari 2019, 20:00 uur

Workshop Reinier van den Berg in Zoetermeer

Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer

Klimaat, duurzaamheid, de economie en het voedselvraagstuk. Weerman Reinier van den Berg is klimatoloog en brengt in een boeiende presentatie met lichtbeelden deze onderwerpen tot leven en met elkaar in verband.

In deze tweede bijeenkomst van de werkgroep ‘Minder is meer’ willen we ons weer richten op ons eigen gedrag. Wat kunnen we persoonlijk betekenen voor een beter milieu? Na de lezing zal Reinier van den Berg een ecologische voetafdruk maken met de aanwezigen om te laten zien wat hun persoonlijke bijdrage is aan de last die we ‘moeder Aarde’ opleggen.

Reinier van den Berg studeerde milieukunde in Wageningen. Hij werd bekend als weerman. Als meteoroloog joeg hij op tornado’s, als klimaatdeskundige trok hij over de Groenlandse ijskap en door de Amazone, maar hij ging ook naar landen als Zuid-Soedan en Sierra Leone, voor projecten gericht op de allerarmsten op aarde.

Begin 2018 nam hij afscheid van Meteo Consult om zich geheel te kunnen richten op een nieuw project: Pyroil, een nonprofitbedrijf waarmee hij het plasticprobleem te lijf wil gaan. Plastic vind je overal, ook in oceanen, en vormt samen met de klimaatverandering het grootste probleem dat het leven op aarde bedreigt.

De werkgroep ‘Minder is meer’ organiseert deze avond samen met andere organisaties uit Zoetermeer, die betrokken zijn bij de natuur en het behoud van de aarde.

Kosten: € 7,50 voor niet-leden en € 5,- voor leden en donateurs, incl. consumpties.
Informatie: Jenny Sulkers, tel. 06 10838 222.

 


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl