> agenda

Agenda

 
9 maart 2019, 11:00 uur

Kinderconferentie | Fotostrips met Ria

Dopersduin, Schoorl

De tweede editie van de kinderconferentie komt eraan. Op 9 en 10 maart wordt het thema ‘Rechten van het kind’ behandeld met de deelnemers. De komende weken lichten we alvast een klein tipje van de sluier op, door de workshops bekend te maken. Deze keer stelt Ria Knol zich voor. 

Hoi Ria, wie ben je?

Ik ben Ria Knol en ik heb lange tijd in de redacties van verschillende jeugdtijdschriften gewerkt. Ik werkte bijvoorbeeld voor Penny en Meidenmagazine. Voor die tijdschriften maakte ik fotostrips, dat zijn stripverhalen met foto’s waar tekstballonnetjes bij staan. 

Wat voor workshop ga je geven?

Bij mijn workshop ga ik de kinderen helpen met hun eigen fotostrip. Wat heeft een leuk verhaal eigenlijk nodig? Hoe beeldt het kind dat uit? Niet elke foto is geschikt om iets mee te vertellen. De foto's die wij gaan gebruiken voor onze zelfgemaakte fotostrip, zijn dat wel. Wie is de hoofdpersoon, wat doet hij of zij, wat is zijn of haar boodschap? Als dit duidelijk is, schrijven we de teksten in de tekstballonnen en plakken ze op de foto's. Niet per se voor social media, juist niet. Meer om zichzelf te ontdekken. Daarvoor is zo'n offline activiteit als deze nu juist zo geschikt. 

Bij welk ‘recht van het kind’ past jouw workshop?

Deze workshop past bij het recht van het kind om zichzelf te mogen zijn en om dat uit te spreken. Naar elkaar, maar ook naar volwassenen. Juist in deze tijd is het lastiger dan ooit om anders te durven zijn dan anderen. Jezelf te zijn. Via je eigen foto's kun je laten zien waar je voor staat en wie je bent. Je eigen tekst erbij onderstreept dat. In deze prestatiemaatschappij vind ik dat volwassenen heel veel van hun kinderen kunnen leren. Kinderen weten nog waar ze echt blij van worden, wat ze echt belangrijk vinden. Wat hun eigen verhaal is. Mijn workshop helpt kinderen bij het uitdrukken hiervan. 

De kinderconferentie vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 maart, op Dopersduin (Schoorl). De conferentie is bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool (ongeveer 8 t/m 12 jaar). Klik hier om je aan te melden voor de kinderconferentie.


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl