> agenda

Agenda

 
20 januari 2019, 10:00 uur

Ds. de Gooijer verzorgt een bijzondere dienst in het Penninckshuis

Kerk, Brink 89, Deventer

De nieuwjaarsdienst van Geloofsgemeenschap het Penninckshuis werd dit jaar extra druk bezocht. De nieuwe interim predikanten ds. Fulco van Hulst en ds. Cees de Gooijer stelden zichzelf voor aan de gemeente. Ze hadden er een boeiende dienst van gemaakt.

Maar nauwelijks was die dienst voorbij of de hel barstte los. De Nederlandse versie van de zogenaamde Nashville-verklaring zorgde voor veel beroering en verontwaardiging. De opstellers stelden onder meer dat ‘de kerk’ geen ruimte biedt voor anderen dan heteroseksuelen.

Door remonstranten en doopsgezinden, die in Deventer samen met de vrienden de Geloofsgemeenschap het Penninckshuis vormen, wordt elke vorm van genderdiscriminatie afgewezen. Binnen deze geloofsgemeenschap is voor iedereen ruimte en dat is al heel lang zo. Al zo lang dat er in eigen kring niet eens meer over wordt gesproken.

Maar als anderen de knuppel weer in het hoenderhok gooien, is zwijgen geen optie. Daarom zal ds. de Gooijer de eerste ‘reguliere’ dienst waarin hij in het Penninckhuis voorgaat, zijn preek aan dit onderwerp wijden.

Wilt u hierbij aanwezig zijn, kom dat op zondag 20 januari om 10.00 uur naar het Penninckshuis in Deventer.

Iedereen is van harte welkom!


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl