> nieuws

Nieuws

 
16 januari 2019

Bijbelkring 'Hoor en Wederhoor' in Gouda

De jaarlijkse bijbelkring 'Hoor en Wederhoor' start weer. Met elkaar lezen we de oude teksten en ontdekken we de rijkdom die daarin en daarachter verborgen ligt. We laten ons daarbij ook inspireren door beeldende kunst, gedichten en achtergrondartikelen bij de teksten. En natuurlijk door het gesprek met elkaar.
Dit jaar staan er twee boeken op het programma:

DaniŽl, op 7, 14 en 21 februari
Velen kennen (gedeeltes van) dit boek, bijvoorbeeld het verhaal over de leeuwenkuil en de brandende oven. Het boek raakt aan themaís als vertrouwen, burgerlijke ongehoorzaamheid en moed. Wat kunnen we nu nog met deze teksten?

Het evangelie van Thomas, 7, 14 en 21 maart
Dit is een van de bekendste apocriefe evangeliŽn, we vinden deze tekst niet in onze bijbel, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet inspirerend of waardevol kan zijn. Wat staat er eigenlijk in deze verzameling uitspraken van Jezus en wat doet het met ons beeld van hem?†We gaan er met elkaar naar zoeken.

Praktisch:
Wie mee wil doen, kan zich aanmelden bij Leigje van den Engel. De avonden duren van 20-22 uur, locatie wordt nader bekend gemaakt. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de kosten van het materiaal.

afbeelding:M. Chagall Ė Daniel in de leeuwenkuil


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2020 Doopsgezind.nl