> agenda

Agenda

 
18 januari 2019, 10:00 uur

Comforters maken in Den Ilp

Doopsgezinde kerk, Den Ilp 3, Den Ilp

Op vrijdag 18 januari gaat de quiltgroep in de Ilper Vermaning samen met iedereen, die iets praktisch en moois wil maken voor anderen, comforters (eenvoudige troostdekens) maken onder begeleiding van Marjan Huisman en Jeanette Stenvers.

De aanvang is om 10:00 uur met koffie. Om 10:30 uur zal Lynn Kaplanian iets ver­tellen over de com­forters die in 1945 vanuit de Verenigde Staten naar Neder­land zijn gestuurd als hulp­goe­deren. En waarom en hoe de comforters die we nu maken naar vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten gaan.

Daarna begint de productielijn met blokjes stof snijden. Tussen de middag is er een lunch, waar­voor u zelf brood dient mee te nemen. Voor soep, (karne)melk, thee en koffie wordt gezorgd. ‘s Middags gaan we stikken, vullen, strijken en doorknopen. Het moet lukken om samen één of meer comforters te maken! Einde uiterlijk om 17:30 uur. Kosten: geen.

Mee te nemen, indien beschikbaar: naaimachine, naalden, garen, spelden, schaar, strijkijzer, snijmat, liniaal, rolmes, stoffen (grotere lappen of al gesneden in vierkanten van 15x15 cm).

Opgeven vóór 17 januari bij Ine Lucas tel. 020 482 1130 of Lynn Kaplanian. En meldt vooral of u een naaimachine mee kunt brengen.
Dit is niet alleen voor vrouwen, menige man vindt het ook fijn om iets tastbaars te maken. Het werk kan zittend gedaan worden. Iedereen is welkom!


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl