Agenda

 
 
23 februari 2019, 10:00 uur

Expositie 'Met handen en Ziel' in Haarlem

Fotogalerie de Gang, Grote Houtstraat 43, Haarlem

De stichting Ziekenverpleging in de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem bestaat 125 jaar. Vanwege dit Jubileum is aan fotograaf Anke Teunissen gevraagd om de bezieling die schuilgaat achter de handen aan het bed, in beeld te brengen.

In de zorg klinkt regelmatig de roep om meer handen aan het bed. Daarnaast dringt het besef door dat niet alleen de kwantiteit maar juist de kwaliteit het verschil maakt. Dit verschil komt voort uit de compassie, de bezieling, waarmee de zorg wordt verleend. De Stichting Ziekenverpleging probeert in haar ondersteunende werk juist dit aspect te benadrukken. Om dat in beeld te brengen heeft Anke meerdere projecten bezocht die door de Stichting Ziekenverpleging gesteund worden.

Voor Anke geldt zeker niet 'ik kom eraan met mijn camera en ik maak wel even wat'. Ze houdt ervan om lang contact met de betrokkenen te houden. Zo kun je echt de diepte in. Op een andere manier kan en wil ze het niet. Het zijn wat Anke betreft uiteindelijk mooie reportage-documentaire beelden geworden.

U kunt de expositie 'Met handen en ziel' bezoeken t/m zaterdag 23 februari.
Open: maandag 12:00-17:30 uur | dinsdag t/m zaterdag: 10:00-17:30 uur.


Terug