> agenda

Agenda

 
27 januari 2019, 09:45 uur

Ringdag 2019 Zuidwest Nederland

Doopsgezinde kerk, Paleisstraat 8, Den Haag

Wereldwijd horen doopsgezinden bij elkaar. Dat gaan we vieren op zondag 27 januari. Om elkaar te ontmoeten, terug te zien, te leren kennen. Om te vragen, te twijfelen, misschien in de buurt van een enkel antwoord te komen. Het programma sluit aan bij het jaarthema: 'Geef mij nu je angst'. Wie kent ze niet, angstgevoelens? Niemand toch? Het gaat over angst voelen, verder komen, de angst voorbij.

Programma
Vanaf 9.45 uur                    inloop  ontvangst  koffie
10.30 uur                            dienst
11.45 uur                            koffie en lunch
13.15 uur                            angst en vertroosting in beeld
13.45 uur                            workshops
14.45 uur                            thee met warme troost
15.30 uur                            warme troost
15.15 uur                            stembevrijding. Hoe vrij leef jij? Ken je al je talenten? Ontdek tijdens een stembevrijding dat er veel meer in je zit. Geef je angsten maar en laat alles los wat je hindert. We gaan naar binnen en gooien onze zangtalenten eruit. Ontdek wat in jou leeft. Samen galmen we door de doopsgezinde kerk in Den Haag en bewegen ons naar een hoger bewustzijnsniveau. We voelen de noten. We doorleven ze.

16.15 uur                            afsluiting

Workshops in het middagprogramma
Bij de workshop 'WereldWerk' en de workshop 'Angst van/voor de vluchteling' staat een tafel met een quilt die afgemaakt moet worden. Wie graag tijdens luisteren en discussiëren met zijn handen wil werken kan hieraan meedoen. Maximaal 6 personen per tafel. De quilts gaan naar vluchtelingenkampen in Syrië.

Workshop Denkdobbelen
In deze workshop word je spelenderwijs aan het denken gezet. Om de beurt met de dobbelsteen gooien levert voor ieder een woord op. Met de woorden van een ronde is een zin te vormen. Die meestal niet logisch is. De gespreksleider keurt de zin daarom niet af als onbruikbaar, maar hij stelt er een vraag bij. En door nog verder te vragen nadat je hebt geantwoord zet hij je aan het denken. Zo wordt de hele groep aan het filosoferen gebracht over het thema.

Bezoek aan het Informatiecentrum van het Vredespaleis
Sinds 1913 is het Vredespaleis in Den Haag dé icoon van Vrede door Recht. Hier zetelt het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties. Het ontstaan en het functioneren van dit instituut is te zien en te horen in foto’s, film en tekst. Dankzij de techniek van een audiotour kan iedereen vrij rondkijken. De toegang is gratis. Neem uw OV kaart mee om gezamenlijk 1 halte met de bus of tram te gaan. 

Workshop Doopsgezind WereldWerk
In de workshop van Doopsgezind WereldWerk denken we samen na over onze angst voor de toekomst van de wereld: onze te grote voetstap, een leefbare aarde, oorlog, vluchten, armoede, scholing, medische zorg en vooral: delen. Wat doet WereldWerk met deze problemen en hoe kunnen wij WereldWerk helpen, stimuleren en inspireren voor de toekomst?

Workshop Angst van/voor de vluchteling
Wat betekent het om vluchteling te zijn, hoe kun je een toekomst opbouwen als vluchteling, hoe word je behandeld als vluchteling en hoe vind je ooit nog vrede, voorspoed en geluk? Zijn vluchtelingen welkom - wie wel en wie niet? Zijn talenten van vluchtelingen hier welkom?

Verhalen over al deze vragen en discussies. Kom maar op! 

Apart programma voor kinderen

Wie is jouw held? Ben jij een held? Ontdek tijdens de Ringdag op 27 januari 2019 wat echt spannend is. Voor de jonge helden van 0 tot 4 jaar is er een crêche met een spannend verhaal. Vanaf 4 jaar hoor je een Godly play-verhaal over Jona die in de walvis terechtkwam en wist te ontsnappen. O ja en mag je iets moois knutselen. Ben je een tiener, dan is er een uitdagend programma met actie, rust, een opdracht en muziek/beweging. En we gaan naar het Humanity House om echte helden te ontmoeten. Hoe is het om te vluchten? We gaan mee op reis en beleven avonturen. Durf jij het aan? Samen creëren we een AKC en regioweekendsfeer!

Meer informatie kijk op de website (www.dgdenhaag.nl)


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2021 Doopsgezind.nl