> agenda

Agenda

 
23 november 2018, 14:00 uur

Mini-symposium ‘Met handen en ziel’

Doopsgezinde kerk, Frankestraat 24, Haarlem

In Haarlem vindt ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Stichting Ziekenverpleging een mini-symposium plaats met als thema ‘Met handen en ziel’. Het symposium gaat over de vraag: hoe komt er meer compassie in de zorg?

Marga Gooren, als arts betrokken bij de organisatie Compassion for Care, verzorgt een belangrijk deel van het (interactieve) programma. Compassion for Care zet zich in voor een duurzaam zorgmodel waarin er een goede balans bestaat tussen ziel en zakelijkheid.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Muziek aan bed, een mobiele act ten behoeve van zieke kinderen waarbij één cello met vier handen en twee stokken bespeeld wordt. Journalist Willem Vissers spreekt een column uit. Hij schrijft, op soms ontroerende dan weer geestige wijze, in de Volkskrant over zijn zwaar gehandicapte zoon Samuel en wat het betekent voor het gezin. Ten slotte zijn er bijdragen vanuit de zorg zelf: zorgverleners, mantelzorgers en patiënten komen aan het woord en wisselen ideeën uit.

Globale opzet:

Vanaf 13.30 uur Inloop (Doopsgezinde kerk, Frankestraat 24, Haarlem)

14.00 uur Opening (ds. Ruth Hoogewoud-Verschoor, voorzitter Ziekenverpleging)

14.10 uur Interactief programma (Compassion for Care, Muziek aan bed, Willem Vissers)

16.00 uur Besluit van het symposium

Vanaf 16.30 uur vindt vervolgens de opening plaats van de foto-expositie ‘Met handen en ziel’ van Anke Teunissen. Zij werkte de afgelopen tijd aan een door de Stichting Ziekenverpleging in samenwerking met Fotogalerie De Gang geďnitieerd project, waarin zorg op een treffende wijze in beeld wordt gebracht. Haar fotografie nodigt uit na te denken over vragen rondom zorg, ziel en bevlogenheid. Tezamen met deze opening zal een prachtig fotoboek worden gepresenteerd onder de titel ‘Met handen en ziel’.

U bent van harte uitgenodigd om het mini-symposium en de opening van de tentoonstelling bij te wonen. Opgave graag voor 19 november 2018 bij administratie@vdgh.nl of 023 532 1883. Toegang vrij.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl