> agenda

Agenda

 
16 november 2018, 19:30 uur

Musical Judas

Doopsgezinde kerk, Binnenpad 50, Giethoorn

De doopsgezinde gemeente in Giethoorn heeft een lange traditie van het samen oefenen en uitvoeren van musicals. Voor de 12e keer wordt een nieuwe musical: 'Op zoek naar Judas', na anderhalf jaar repeteren uitgevoerd op (9, 10), 16, 17, 23 en 24 november.

Simon en Hanne krijgen bezoek van twee agenten die vertellen dat hun zoon Judas dood is. Zo begint de musical 'Op zoek naar Judas'. Het eerste lied begint dan ook met de tekst 'Als plotseling de tijd in ijs bevriest?'. Wie was Judas? Hoe was hij als kind? Een zwart-wit denker, bijna tegen het autisme aan? Hoorde hij stemmen? Was hij een verrader of een werktuig in handen van God? De musicalgroep Giethoorn probeert een ander licht te werpen op een donker verhaal.

In de musical heeft Jezus geen actieve toneelrol. Wel leren we Jezus kennen door de ogen van Judas en ook door die van Petrus, want de laatste mag in de relatie met Judas niet ontbreken. Naast een aantal fictieve scènes komen enkele bijbelse verhalen tot leven: de Bergrede, een wonderverhaal (spijziging van 5000), een genezingsverhaal (legioen), een gelijkenis /parabel (de barmhartige Samaritaan) en het verhaal over de vrouw die Jezus zalft in Bethanië. Zo wordt 'Op zoek naar Judas' een gezongen belevenis. Naast de zestig zangers zijn ook nog zo’n veertig vrijwilligers achter de schermen actief om de zes uitvoeringen tot een feest te maken voor alle bezoekers. Kaarten zijn nog te bestellen bij Marijke Schra: 0521 362 394 | tiemen.schra@ziggo.nl.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl