> nieuws

Nieuws

 
13 november 2018

Jemen

In Jemen voltrekt zich een humanitaire ramp van enorme omvang. Driekwart van de bevolking (22,2 miljoen mensen!) heeft dringend hulp nodig. Geweld, honger, cholera en ander infectieziekten bedreigen de bevolking.

Ziekenhuizen en burgers worden aangevallen. Nog maar 45% van de ziekenhuizen functioneert, maar kampt met een enorm tekort aan medicijnen en ander hulpmiddelen. Hulpverleners, zoals het Rode Kruis, kunnen hun werk niet of nauwelijks doen vanwege het voortdurende geweld. Voedselhulp wordt tegengehouden waarbij honger als oorlogswapen wordt gebruikt.

Het Rode Kruis is een handtekeningenactie begonnen om de internationale druk op de strijdende partijen te verhogen om op z’n minst het oorlogsrecht te respecteren, zodat hulpverleners de burgers kunnen helpen. Ook leiders van Nederlandse geloofsgemeenschappen hebben een brief aan de regering gestuurd met eenzelfde verzoek.

De handtekeningenactie van het Rode Kruis is te vinden op: www.rodekruis.nl en de brief van de leiders van de geloofsgemeenschappen is hier te lezen.

Bovendien zal op 25 november in Den Haag een landelijke demonstratie worden gehouden om aandacht te vragen voor Jemen. Voor nadere informatie, zie https://www.facebook.com/events/282728412583858/.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl