Nieuws

 
 
1 november 2018

WereldWerk: noodhulp voor Sulawesi

Sulawesi in IndonesiŽ is 28 september 2018 getroffen door zware aardbevingen en een tsunami. De verwoesting is groot, er zijn veel slachtoffers, veel mensen worden vermist en huizen en gebouwen zijn verwoest of onder water gelopen.

De hulpverlening kwam langzaam op gang, deels vanwege de zwaar beschadigde infrastructuur. Duidelijk is dat er heel veel moet gebeuren bij de wederopbouw. De Indonesia Mennonite Diakonia Service (IMDS) werkt ter plaatse samen met andere kerken en de lokale overheden en is begonnen met voedselhulp, faciliteiten voor schoon drinkwater en het ondersteunen van mensen met een trauma (trauma counseling).

Mennonite Central Committee heeft inmiddels $ 52.000,- beschikbaar gesteld voor ondersteuning van de noodhulp door IMDS. Een belangrijke bijdrage aan dit fonds kwam van Europese†doopsgezinde en anabaptitsche gemeenten en organisaties.

Doopsgezind WereldWerk werkt nauw samen met Mennonite Central Committee en heeft haar bankrekening opengesteld voor bijdragen vanuit de doopsgezinde gemeenten in Nederland aan de noodhulp in Sulawesi.†

Bankrekening:†NL27 TRIO 0786 8803 33†t.n.v. Doopsgezind WereldWerk te Deventer, o.v.v. 'Sulawesi'.

Meer informatie: Secretaris Doopsgezind WereldWerk,†Amersfoortweg 11,†1324 PE Almere |†secretariaat@dgwereldwerk.nl.


Terug
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl