Nieuws

 
 
1 november 2018

WereldWerk en Honduras

Afgelopen september was de collecte van Doopsgezind WereldWerk bestemd voor het vredeswerk in Honduras. In de oktober-nieuwsbrief van MWC (Mennonite World Conference) lezen we over, een 26-jarige vrijwilligster uit Colombia, die als maatschappelijk werkster een jaar bij Proyecto Paz y Justicia was, in La Ceiba in Honduras. Zij werkte met kinderen en studenten om hen uit te rusten voor de vreedzame oplossing van conflicten. Het initiatief van PPyJ is des te belangrijker, omdat Honduras een van de landen in de wereld is met het hoogste percentage doodslag.

Proyecto Paz y Justicia is een project van IEMH (de doopsgezinde broederschap van Honduras) en MCC (Amerikaanse doopsgezinde hulp- en vredesorganisatie), gericht op vrede en gerechtigheid. Guaza introduceerde materiaal voor workshops over vredesopbouw en geweldpreventie bij de oudere studenten om daarmee les te geven aan jongeren. 'Veel van de kinderen met wie we werken, komen uit wijken met veel geweld. Het is noodzakelijk om alternatieven te bieden om conflicten op te lossen zonder geweld te gebruiken', legt ze uit.

Aan het einde van haar vrijwilligersjaar besloot ze nog een jaar in Honduras te blijven en voor MCC haar werk met PpyJ voort te zetten. Ze zegt dat haar ervaringen in het afgelopen jaar haar veel geleerd hebben om de mensen en processen in de gemeenschap beter te begeleiden. 'Het is echt een geschenk van God om te blijven wonen en dienen in dit prachtige land', zegt ze. 'Ik heb veel geleerd van de mensen met wie ik te maken heb gehad. Ik ben vol hoop en liefde om de reis voort te zetten.'

(vertaling Henk Blom)

Foto: MWC


Terug