Agenda

 
 
6 november 2018, 20:15 uur

Ronde Tafel gesprek over populisme

Doopsgezinde kerk 't Lam, Breestraat 2, Blokzijl

Het Ronde Tafel Gesprek (RTG) in Blokzijl start het derde seizoen met een avond over populisme. Deze keer komt Rinus van Warven, theoloog en filosoof uit Kampen naar Blokzijl om zijn visie te delen.

Iedereen heeft het erover en heeft zich wel een mening gevormd. Is populisme een verrijking van of een bedreiging voor onze democratie? Rinus van Warven neemt ons met humor en relativeringsvermogen mee in dit thema. Hoe gaan we om met populisme en wat kunnen en willen we er zelf mee?

Entree € 5,- incl. koffie en thee. Om de gespreksgroep hanteerbaar te houden is de deelname beperkt. Opgave kan per mail bij pmuller2@freeler.nl.

RTG

In 2016 is op initiatief van de protestantse gemeente en de doopsgezinde gemeente in Blokzijl een commissie Ronde Tafel Gesprek opgericht. Met een Ronde Tafel Gesprek wil men maatschappelijk relevante thema’s bespreken die je raken in je dagelijkse leven. Het RTG wordt steeds ingeleid door een ervaren spreker die tevens de discussie leidt. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat het een open gesprek is tussen alle deelnemers. In de afgelopen twee jaar zijn de volgende thema’s aan de orde geweest: 'Wanneer is genoeg genoeg', 'Ethiek in het zakendoen', 'Klimaatverandering' en 'Trage vragen in het euthanasiedebat'.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl