Agenda

 
 
13 oktober 2018, 20:00 uur

Danstheater over omgaan met het einde

Doopsgezinde kerk, Dorpsstraat 202, Broek op Langedijk

Morning, Mourning is de zesde voorstelling van Project Geestdrift voorstelling i.s.m. Stichting Karavaan. Het is prachtig danstheater over omgaan met het einde, met†Marie Khatib-Shahidi and Youri Peters.

Een prachtig ontroerend duet van twee mensen, vol liefde en afscheid, afhankelijkheid en hoop. Over hoe we omgaan met het einde, een eindeloze reis of een hopeloze poging. Youri en Marie maken fantastisch gebruik van de ruimte, waar je als publiek middenin staat. Dichtbij deze mooie dansers, die in elkaar opgaan in hun laatste gedeelde momenten.

In de mooie kleine vermaningen in Broek op Langedijk en Enkhuizen maken we een programma over loslaten. Waar geloof en veerkracht kunnen leiden tot een nieuw begin.

Youri en Marie hebben met hun stuk Morning, Mourning de Cafe Theater Festival Utrecht 2018 de Vakjury-prijs gewonnen. Uit het juryrapport: 'Via prachtig dansmateriaal maakt de voorstelling een thema voelbaar waar onvoldoende taal voor op de wereld is om woorden aan te geven. Deze pas-de-deux, over een wanhopig pogen om vast te houden, creŽert een haast kinetische ervaring. Het voert de kijkers mee, doet verwonderen en verbazen om uiteindelijk diep te ontroeren.'

Marie Khatib-Shahidi and Youri Peters ontmoetten elkaar choreografisch bij El Colectivo, een collectief in Parijs. Morning, Mourning is het eerste stuk dat zij samen uitvoeren. Samen en apart dansten zij eerder voor onder meer Jasper Van Luijk, Companhia Instavel, Sharon Fridman, Arkťtip, De Dansers, Karine Saporta, en Staattstheater Kassel, in verschillende Europese landen.

Credits

Choreografie en dans:†Marie Khatib-Shahidi en Youri Peters |†Muziek:†Carlos Ema |†Met speciale dank aan:†Shifft Utrecht, Jasper van Luijk en Lisa Donia |†Foto:†Moon Saris.

OVER PROJECT GEESTDRIFT

De doopsgezinde kerken in Noord-Holland Noord hebben onder de naam†Project Geestdrift†de krachten gebundeld met†Stichting Karavaan. Samen bieden zij een serie eigentijdse locatietheater-voorstellingen aan, met als doel u te verwelkomen op deze†bijzondere locaties†en op verbindende wijze met elkaar kennis te maken door middel van theater.

Karavaan, bekend van haar spraakmakende locatietheater, geeft met de voorstellingen vorm aan de geschiedenis, de waarden en de verhalen van de mensen die al eeuwenlang in deze gebouwen samenkomen. In totaal zullen er ca. 22 voorstellingen worden opgevoerd, verspreid over 13 locaties.

De voorstellingen zijn ook bedoeld als stimulans om in de toekomst meer voorstellingen, lezingen, workshops en debatten in de kerkjes te organiseren, die goed aansluiten bij de locaties en het doopsgezinde gedachtegoed.


Terug
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl