Agenda

 
 
26 oktober 2018, 20:15 uur

Bram Fischer in Blokzijl

Doopsgezinde kerk 't Lam, Breestraat 2, Blokzijl

Zuid-Afrika, jaren 60. Bram Fischer is een blanke en graag geziene advocaat in de upper class van het land. Maar wat niemand weet is dat de man in zekere zin een dubbel leven leidt. Terwijl hij aan de ene  kant op ‘blank’ staat, gaat zijn hart uit naar een betere samenleving waarin de onderdrukking van ‘zwart’ zal verdwijnen.

Hij bezoekt bijeenkomsten van het ANC, verdedigt de partijleden en denkt mee in de ontwikkeling van hun strategie. Dit brengt hem, onbedoeld, in een wurggreep. Hij, een verstandig en redelijk mens, wordt vermorzeld door het systeem waarin hij vast en zeker dacht overeind te blijven. Want hij houdt van zijn land en wil het goede voor zijn land. Wat is daar tegenin te brengen?

Acteur Peter Paul Muller (Martin Morero in Gooische Vrouwen) brengt Bram Fischer in de gelijknamige film over het voetlicht als een advocaat van vlees en bloed. Hij doet dat grandioos, integer en liefdevol. Dat geldt voor alle acteurs en actrices in deze film. In de film wordt Zuid-Afrikaans en Engels gesproken en daarom ondertiteld.

Regie: Jean van de Velde (regisseur van o.a. All Stars, Wit licht, Lek en Hoe duur was de suiker) en uitgebracht in augustus 2017.

Entree: € 5,-. Voorverkoop: Coop Blokzijl Veenstra (Boffersweidje 35 Blokzijl) en Steenwijk’s Boekhuys (Markt in Steenwijk).

Reserveren: karin@karinklomp.nl

Ook kaartverkoop in 't Lam (tenzij uitverkocht).

 


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl