Agenda

 
 
16 oktober 2018, 20:00 uur

Het belang van stilte

Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg

Stilte loopt als een rode draad door het leven van violiste Marleen Thiers. Zij speelt in het barokorkest La Petite Bande, waarvan haar man Sigiswald Kuijken de orkestleider is. 'Onze fascinatie voor de stilte heeft niets met die oude muziek te maken, maar wel alles met onze eigen diepste innerlijke behoefte aan contact met ons eigen diepste zélf. Dat is: onze eigen diepste innerlijke God.'

Marleen komt praten over haar stilte, wat het brengt en betekent, over verschillende vormen van stilte, wat Johann Sebastian Bach heeft met stilte en over de ultieme stilteplek.

De deur gaat open om 19.30 uur. Toegang: € 5,-.

Marleen Thiers maakt als uitvoerend musicus samen met haar levenspartner Sigiswald Kuijken deel uit van La Petite Bande. Met dit barokorkest, opgericht in 1972, reizen ze de wereld rond. En ook Aardenburg is voor hen geen onbekende plaats. Ze leerden elkaar kennen op het Brussels Muziekconservatorium en musiceren al meer dan 50 jaar samen. Als Compostella-pelgrims schreven ze in 2007 het boek ‘Op de Jakobsweg. Pelgrimeren op oneindig’.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl