Agenda

 
 
23 november 2018, 17:00 uur

Studieweekend Weg van de Tora rond koning David

Buitengoed Fredeshiem, Eiderberg 2, Steenwijk De Bult

Op Fredeshiem wordt weer een studieweekend georganiseerd rondom de serie Weg van de ToraGewerkt wordt met nog niet gepubliceerd materiaal van deel 7 dat in het najaar van 2019 zal verschijnen. Het betreft een tweeluik rond de figuur van David, de grootste koning in de geschiedenis van het bijbelse Israël, die tegelijk een aantal van de meest ernstige overtredingen beging. In verband met deze overtredingen komen thema’s als omkeer, vergeving en verzoening aan de orde. Het studiemateriaal wordt op het weekend uitgedeeld.

Dit weekend staat onder leiding van drs. Dodo van Uden (theologe, gespecialiseerd in het Oude Testament en het rabbijnse jodendom) en drs. Afke Maas-Smilde (doopsgezind predikante, docente leerhuizen, gespecialiseerd in bijbeluitleg). Beiden zijn lid van de Commissie Joden-Christenen van de doopsgezinde broederschap.

Tijd: vrijdag 23 november vanaf 17.00 uur t/m zaterdag 24 november tot 16.00 uur,

Plaats: Buitengoed Fredeshiem, Eiderweg 2, Steenwijk-De Bult | www.fredeshiem.nl

Kosten: € 123,- p.p. (2-pk) | € 138,- p.p. (1-pk), inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee.  

Aanmelden en/of informatie: 0521 53 51 00 | info@fredeshiem.nl

Ook belangstellenden die niet aan een of meerdere van de vorige studieweekends hebben deelgenomen zijn van harte welkom.

Tot nu toe zijn zes delen verschenen in de serie Weg van de Tora. De delen zijn te bestellen als e-book of print on demand 'Weg van de Tora', bij de ADS: 020 6230 914 | ads@doopsgezind.nl. De kosten per deel zijn € 7,-. Op http://www.doopsgezind.nl/text.php?paginaid=2549#1014 kunt u een gratis proefboekje downloaden.

De serie Weg van de Tora wordt uitgegeven door de ADS, op initiatief van de Commissie inzake de verhouding Joden-Christenen. Deze ADS-commissie heeft als doel de bestudering van Oude Testament  en jodendom binnen de broederschap te stimuleren. Zij doet dat o.a. door het verzorgen van studiemateriaal voor bijbelgroepen.

De Tora is in de christelijke traditie dikwijls gezien als 'de wet', waarmee de werkelijke betekenis als 'onderwijzing, lering' uit het oog werd verloren. Je zou kunnen zeggen dat men hierdoor 'weg' van de Tora raakte. De bedoeling van de serie Weg van de Tora is bij te dragen aan het terugvinden van de oorspronkelijke betekenis van de Tora: een wegwijzer voor het leven.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl