> nieuws

Nieuws

 
6 september 2018

Jaarthema-boekje Geef mij nu je angst

Tamme ganzen, gewaagde solidariteit, een psalm voor noodsituaties, de illusie van controle, prinsessen en suikerspinnen… Volkszanger André Hazes heeft waarschijnlijk nooit kunnen vermoeden dat de titel van zijn lied Geef mij nu je angst zo’n kleurrijke waaier aan bijdragen op zou leveren. Ze zijn te vinden in het boekje waarmee de doopsgezinde geloofsgemeenschap het seizoen opent en waarin het jaarthema van alle kanten wordt verkend.

Docenten van het doopsgezind seminarium hebben vanuit hun vakgebied een bijdrage geleverd. Predikanten en pastoraal werkers reikten liturgische bijdragen aan. Diverse schrijvers verkennen het jaarthema vanuit hun vak- of interessegebied, van kunst en geschiedenis tot film en filosofie. Ook staan er in het boekje diverse ‘ervaringsverhalen’ rondom angst.

Het doopsgezind themaboekje is als bijlage bij Doopsgezind NL verspreid. Het is mogelijk om, tegen verzendkosten en zolang de voorraad strekt, (extra) exemplaren te bestellen bij het secretariaat van de Algemene Doopsgezinde Sociëteit: info@ads.nl | 020 623 09 14.  


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl