> nieuws

Nieuws

 
6 september 2018

Vredesweek 15-23 september

De Nationale Vredesweek wordt dit jaar gehouden van 15-23 september. Veel doopsgezinde gemeenten vieren de week met eigen activiteiten. Er worden ook landelijke bijeenkomsten gehouden, georganiseerd door PAX. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van een netwerkontbijt voor Rotterdamse jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, of de Human Library in Maastricht waar je geen boeken leest maar mensen ontmoet met een bijzonder verhaal? Of het Vredesschaakspel Paco Ŝako in het Vredespaleis, waarbij de schaakstukken zo zijn ontworpen dat ze elkaar omhelzen in plaats van verslaan.

Frans Timmermans, voormalig minister van Buitenlandse Zaken, spreekt in Arnhem bij de conferentie Bridge to the Future over geweldloos verzet. Het festival One Hilversum viert de diversiteit. Cabaretier en columnist Vincent Bijlo, ambassadeur van PAX, sluit in Utrecht de Walk of Peace af. Kijk hier of er bij jou in de buurt een Walk of Peace is en leer ook nieuwe culturen kennen. Daarnaast zet PAX vrijdag 21 september, tijdens een mooi evenement in Amsterdam, vredeshelden in de spotlights door hen een PAX Duif te geven. 

Het kan anders!
Vrede, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het helaas niet. Gelukkig zijn er op veel plekken moedige mensen die zich hiervoor inzetten. In Nederland en daarbuiten. Mensen die écht naar elkaar luisteren en mensen samenbrengen. Tijdens de Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten we samen met duizenden mensen zien dat het anders kan. Kijk in de agenda voor meer informatie.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl