> agenda

Agenda

 
20 september 2018, 20:00 uur

Veilige havens voor vluchtelingen?

Johanneskerk, Westsingel 30, Amersfoort

Tijdens Café Zin-Vredesweek in Amersfoort spreekt Marjanne de Haan over Europa en het vluchtelingenvraagstuk. Zij zegt daarover: ‘Internationale solidariteit en het delen van verantwoordelijkheid zijn het fundament van de bescherming van vluchtelingen. Wat betekent dat in de praktijk? De afgelopen jaren hebben we in Europa vooral gezien wat er gebeurt als er een gebrek aan solidariteit is en die verantwoordelijkheid steeds enger wordt opgevat.’

Tijdens de lezing schets Marjanne de Haan de voornaamste ontwikkelingen in Europa en Nederland rond asiel en migratie. Welke kant gaat het op? Is het allemaal narigheid of zijn er ook lichtpuntjes? En hoe verhoudt zich dat tot wat wij als burgers vinden en (kunnen) doen?

Marjanne de Haan is programmaleider Vluchtelingen en Migratie, met veel kennis van Nederlands en Europees migratiebeleid; migratie/vlucht en mensenrechten; Turkije; EU en Sahel. Zij studeerde Geschiedenis en Internationale Betrekkingen in Groningen, en kwam daarna terecht bij het onafhankelijke Turkije Instituut in Den Haag. Vervolgens kwam ze bij de vluchtelingencampagne van Amnesty International Nederland terecht, onder meer ten tijde van de Turkije-deal. Sinds mei 2017 werkt ze voor PAX.

De avond begint om 20.00 uur, inloop en koffie vanaf 19.45. Kosten: €7,- inclusief drankje.

Meer informatie op www.johanneskerk.nl.

Café Zin is een initiatief van de Johanneskerk.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl