> agenda

Agenda

 
20 september 2018, 20:00 uur

Mexicaanse Wereldkinderen in Krommenie

Doopsgezinde kerk, Noorderhoofdstraat 46, Krommenie

Nellie Markus is al jarenlang betrokken bij het familiehuis van Wereldkinderen in Mexico. In 2006 reisden Nellie en haar partner voor het eerst naar Mexico om hun sponsorkind Antonio op te zoeken. Ze waren erg onder de indruk en Mexico en Antonio; het weeshuis lieten ze vervolgens niet meer los.

Als dramatherapeute wist Nellie wat creatieve therapie zoals muziek, drama en dans kan betekenen voor kinderen die het nodige hebben meegemaakt. Zo ontstond het plan om creatieve projecten ter plekke aan te bieden, zodat jongeren hun traumatische ervaringen uit het verleden kunnen verwerken.

Nellie heeft nu een monoloog geschreven, die gaat over het leven van twee jongeren die in Mexico in een Familiehuis wonen: Alejandra en Jose. Met de opvoering van deze monoloog wil ze de mensen betrekken bij de problemen van deze jongeren, én bij de mogelijkheden die de creatieve projecten hen bieden voor een beter leven. De opbrengst van de collecte na afloop gaat naar dit project van Wereldouders, www.wereldouders.nl. 


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl