> agenda

Agenda

 
14 september 2018, 20:00 uur

De moed om te vertrekken

Doopsgezinde kerk, Kerkgracht 49, Den Helder

Project Geestdrift brengt i.s.m. Karavaan het muziektheaterprogramma ‘De Moed om te Vertrekken’, waarin de Argentijnse tango centraal staat.

Zanger/acteur Kees Scholten en pianiste/componiste Margreet Markerink spelen en zingen in dit programma over het immer actuele thema van het vertrek. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht. Illusies, avontuur, liefde, mislukkingen en frustratie. En de heimwee naar dat wat achtergelaten wordt.

Kees Scholten begon een aantal jaren geleden met het vertalen van tango’s in het Nederlands. De poëtische vertalingen van Kees en het pianospel van Margreet brengen de tango’s op een bijzondere manier tot leven. Eerder dit jaar wonnen zij met dit programma het 10e Utrechts Kleinkunstfestival.

Als extra verrassing speelt tijdens deze voorstelling ook violiste Emmy Storms mee. Emmy is een aanstormend talent. Ze begon op 5-jarige leeftijd viool te spelen en op 8 jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Jong Talent klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze cum laude is afgestudeerd. Ze was onder meer concertmeester van het Nationaal Jeugdorkest en ze heeft, zo jong als ze is, al vele nationale en internationale prijzen gewonnen.

Project Geestdrift is een initiatief om de doopsgezinde kerkjes in Noord-Holland Noord opnieuw op de kaart te zetten en ervoor te zorgen dat deze mooie gebouwen ook in de toekomst hun verbindende rol kunnen blijven vervullen.

Samen met Karavaan, bekend van hun geëngageerde locatietheater, presenteert Project Geestdrift prikkelende en eigentijdse muziektheatervoorstellingen om een bredere groep geïnteresseerden met deze kerkjes te laten kennismaken. Cultureel erfgoed, waar mensen al eeuwenlang samenkomen op zoek naar verdieping en inspiratie.

Eerder dit jaar vonden er Project Geestdrift voorstellingen plaats in de doopsgezinde kerken van Hoorn, Twisk, Enkhuizen en Alkmaar.

Tickets voor de voorstelling kosten € 7,50. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.projectgeestdrift.nl.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl