Agenda

 
 
7 juli 2018, 13:30 uur

Tsjerkepaad in Heerenveen

Doopsgezinde kerk, Vermaningsteeg 5, Heerenveen

De doopsgezinde kerk zet van 7 juli t/m 8 september op zaterdagmiddagen de deur open, van half twee tot vijf uur. Dit jaar worden er werken tentoongesteld van een aantal enthousiaste creatieve mensen uit de regio.

Tiny Jonker (Heerenveen, 1961) beperkt haar creatieve uitingen niet tot een vorm. Zij werkt met verf en doek, wol en stof alsook met steen en keramiek. Iedere grondstof heeft zijn mogelijk- en onmogelijkheden en doet zo een beroep op de creatieve geest. In haar werk zijn (vormen van) dieren veel aanwezig. Juist met het loslaten van de realistische anatomie gaat er een wereld aan expressieve mogelijkheden open.

Sinds ruim twee jaar volgt Tiny Jonker lessen bij Tineke Vink. Tineke Vink is woonachtig in Rotstergaast. Haar interesse voor het keramiek is ontstaan bij het toenmalige Kunstencentrum A7. Daar kreeg zij les in o.a. Raku-stoken van Annalies Hoornweg, keramiste en docente keramiek. Via Tjabel Klok kwam zij in aanraking met het papieroven-stoken. Inmiddels heeft zij haar eigen werkplaats en begeleidt zij een enthousiaste groep die zij op haar beurt de technieken van het keramiek onderwijst.

Waarschijnlijk zal ook werk van Judith van der Wart (schilderijen) en van Hinke Veldhuis (viltwerk) tentoongesteld worden.


Terug