Agenda

 
 
23 augustus 2018, 11:00 uur

Internationaal symposium over gerechtigheid en vrede

Vrije Universiteit, Auditorium, De Boelelaan 1105, Amsterdam

In het kader van het 70-jarig bestaan van de Wereldraad van Kerken organiseert de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) een symposium aan de VU, getiteld Hospitality - on a Pilgrim's Way of Justice and Peace.

Internationale gasten, onder wie de dochter van Desmond Tutu, reflecteren samen met de deelnemers over hoe je een gastheer of gastvrouw van vrede kunt zijn voor de mensen om je heen. Sprekers vertellen over hun eigen indrukwekkende ervaringen met vredeswerk in Syrië en in andere delen van de wereld. Het symposium is interessant voor kerk- en jeugdleiders, wetenschappers en gasten die deelnemen aan de festiviteiten van de Wereldraad van Kerken.

Tijdens het symposium worden de jongeren ontvangen die deel hebben genomen aan een internationale pelgrimage. De Protestantse Kerk in Nederland organiseert in samenwerking met de PThU en Samen Kerk in Nederland (SKIN) dit Youth Festival voor jongeren (19-25 jaar oud) uit verschillende (internationale) kerken.

Programma 

Het geheel staat onder leiding van Mechteld Jansen (rector PThU) en Marten van der Meulen (moderator).

10.30 - 11.00 uur: Inloop
11.00 - 13.00 uur: Symposium ‘Hospitality - on a Pilgrim's Way of Justice and Peace’. Met

  • Najla Kassab, president World Community of Reformed Churches
  • Mathilde Sabbagh, van de National Evangelical Synod of Syria and Lebanon
  • Mpho Tutu van Furth, dochter van Desmond Tutu en Executive Director van de Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation
  • Kathleen Ferrier, honorary professor aan de Asian University for Women, oud-Tweede Kamerlid en voormalig coördinator van SKIN
  • Olav Fykse Tveit, secretaris-generaal van de World Council of Churches
  • Agnes Abuom, moderator World Council of Churches

Het symposium wordt van 10.30 - 13.00 uur gehouden in het Auditorium van de VU in Amsterdam. De voertaal is Engels.

Op deze dag vinden er nog meer evenementen plaats om het 70-jarig bestaan van de Wereldraad te vieren. In de middag is er de Walk of Peace, een wandeling langs bijzondere plekken in Amsterdam. De dag wordt afgesloten met een viering in de Nieuwe Kerk. Meer informatie over het programma deze dag is te vinden in onze agenda. Hier kunt u zich ook aanmelden voor onder andere het symposium. 

Over de Wereldraad van Kerken 

De Wereldraad van Kerken werd in 1948 opgericht in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Als toonaangevende oecumenische organisatie heeft zij vanaf haar oprichting niet alleen bijgedragen aan samenwerking tussen kerken, maar ook aan vrede en recht. Er zijn 348 kerkgenootschappen lid van de Wereldraad van Kerken. Gezamenlijk vertegenwoordigen de lidkerken van de Wereldraad zo'n 500 miljoen christenen in meer dan 110 landen.


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl