> nieuws

Nieuws

 
26 mei 2018

Zonnepanelen op kerkdak Ouddorp

De ledenvergadering van de DG Ouddorp heeft dit voorjaar ingestemd met de aanschaf van 74 zonnepanelen die op het kerkdak zullen worden geplaatst. Daarmee gaat voor vele gemeenteleden een jarenlange wens in vervulling.

De aanschaf is mede mogelijk dankzij een gift uit het Fonds Van Zanten.Het Fonds Van Zanten is een onafhankelijke stichting die de nalatenschap beheert van de Haarlemse doopsgezinde arts Jacobus van Zanten, die leefde van 1658 tot 1750. Jacobus van Zanten was een voorloper van de meer bekende doopsgezinde Haarlemmer Pieter Teyler van der Hulst.

Jacobus van Zanten bepaalde dat zijn nalatenschap in een fonds moest worden beheerd door vier van zijn doopsgezinde vrienden, en dat de revenuen alleen mochten worden besteed aan turf en koren voor behoeftige leden van de doopsgezinde kerk in Haarlem, of het doopsgezind weeshuis. In Doopsgezind NL 01/02 stond op pagina 27 een artikel over Van Zanten en het fonds, klik hier.

In de huidige tijd zijn 'turf en koren' vertaald naar verwarming en voedsel, zodat ook projecten op het gebied van zonne-energie of schoon water kunnen worden gesteund.
Informatie: www.fondsvanzanten.nl.


Terug